Skip to main content

Rutin Masa Tidur Bayi

Tidur yang mencukupi dan berkualiti sangat penting untuk kesihatan keseluruhan, keupayaan kognitif dan ragam perasaan bayi anda. Selain itu, masa yang anda luangkan untuk membantu si manja berehat dan bersedia untuk tidur merupakan masa yang ideal dalam hari anda untuk mengeratkan ikatan dengannya di samping merangsang deria si kecil anda. Ini membuatkan masa tidur lebih bermakna.

Beberapa bulan selepas bayi anda dilahirkan merupakan waktu yang sangat memenatkan anda berdua, tetapi itu normal. Ketahui petua untuk membantu anda berdua mendapatkan jumlah tidur yang anda perlukan.

Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan rehat yang mencukupi untuk sentiasa gembira dan sihat. Berikut ialah beberapa petua untuk membantu si kecil mendapatkan tidur yang cukup.

Kami tahu bahawa membantu bayi anda tidur kadangkala merupakan sesuatu yang sangat sukar. Oleh itu, kami telah membangunkan Rutin 3 Langkah yang telah terbukti berkesan untuk membantu bayi anda tidur dengan lebih baik dan lebih lama.

Apabila bayi anda semakin membesar, dia akan mula memahami perbezaan antara siang dan malam. Dengan itu, si manja sepatutnya mula tidur sepanjang malam. Jika tidak, kami boleh membantu anda.

Back to Top