Skip to main content

Title

Memandikan Bayi Anda

Masa mandi bukan hanya tentang memastikan si manja bersih - sains terbaru mendedahkan bahawa pengalaman yang melibatkan pelbagai deria adalah penting untuk membantu membentuk perkembangan otak si manja. Semasa mandi, terdapat banyak peluang untuk menyentuh, melihat, menghidu dan mendengar. Oleh itu, masa mandi merupakan masa yang sangat baik untuk anda memupuk perkembangan si manja. 

Apabila tiba masa mandi, si manja mempunyai keperluannya yang khas. Pelajari cara membersihkan si manja dengan selamat dan berkesan sambil merangsang derianya serta mengeratkan ikatan antara anda berdua.

Apabila si manja membesar, dia akan mula menerokai lebih banyak perkara dan ini bermakna dia akan terdedah kepada lebih banyak kotoran. Mandi terlalu kerap boleh mengeringkan kulitnya, jadi apa yang boleh anda lakukan untuk memastikan si kecil sentiasa bersih walaupun masa mandi masih lama lagi?

Masa mandi merupakan peluang untuk membantu si manja belajar dan berkembang. Ketahui apa yang boleh anda lakukan bersama si kecil untuk membantunya mendapatkan lebih banyak manfaat daripada masa mandi.

Si kecil anda menjadi semakin berdikari setiap hari, tetapi dia masih terus belajar daripada anda. Bantu dia terus menerokai dunianya dengan menjadikan masa mandi detik yang istimewa.

Apabila rambut si kecil semakin memanjang, ia memerlukan potongan, penjagaan dan produk yang betul untuk membantu memastikan rambutnya sihat dan tidak kusut.

Mandian dengan span ialah pilihan yang baik untuk memenuhi keperluan sensitif bayi baru lahir. Selain itu, anda tetap berpeluang untuk mengeratkan ikatan dan menggalakkan perkembangan si manja yang sihat melalui haruman dan sentuhan.

Back to Top