Skip to main content

Walaupun sains telah menunjukkan kemajuan dalam memahami manfaat jangka panjang rangsangan pelbagai deria, banyak lagi yang perlu dilakukan untuk menerapkan penyelidikan ini ke dalam amalan harian.

Kita sudah tahu bahawa persekitaran di mana kanak-kanak yang sedang membesar mempunyai kesan yang mendalam kepada pembentukan otak. Dalam usaha untuk membesar dan berkembang, bayi memerlukan rangsangan dan penjagaan. Pengalaman sehari-hari dalam kehidupan seorang bayi memberi kesan kepada pembangunan dan rangsangan deria mereka.

Rangsangan pelbagai deria terbukti secara saintifik menyokong perkembangan sihat bayi pramatang dan cukup bulan. Ritual seperti masa mandi dan urutan adalah peluang ideal untuk ibu bapa untuk mewujudkan pengalaman kaya pelbagai deria. Dengan menggalakkan ibu bapa untuk melihat ritual masa mandi sebagai satu peluang untuk rangsangan pelbagai deria, pengalaman berkekalan boleh diwujudkan, yang akan menyumbang kepada perkembangan bayi yang sihat secara keseluruhan.

Rutin 3 langkah unik kami merupakan rutin waktu malam yang pertama dan satu-satunya yang terbukti berkesan secara klinikal untuk membantu si kecil yang berusia 7 hingga 36 bulan tidur dengan lebih baik dalam masa hanya seminggu.

Kenal pasti, cegah dan rawat ruam lampin dengan panduan berguna ini.

Terokai semua produk bayi JOHNSON’S® atau gunakan penapis produk kami untuk memudahkan carian anda, dan membantu anda mendapatkan apa yang anda perlukan - dengan segera.

Para ibu di seluruh dunia yakin dengan penjagaan bayi oleh JOHNSON’S®

Kami bekerjasama dengan para ibu, pakar penjagaan kesihatan dan saintis bagi memastikan produk kami terus mencapai piawaian tertinggi dalam keselamatan, kualiti dan penjagaan.

Back to Top